Over ons

Muziektheater Apeldoorn is een Musicalvereniging, die meer dan 80 jaar bestaat en waar de leden met veel plezier zingen, dansen en acteren. Momenteel telt onze vereniging ruim 40 leden.

De leden, volwassenen en kinderen, komen wekelijks bij elkaar om te repeteren in gemeenschapshuis Orca, Germanenlaan 360 te Apeldoorn.

Jaarlijks brengt Muziektheater Apeldoorn een productie in een klein theater zoals Gigant of in een groot theater zoals Orpheus. Een optreden in een bejaardenhuis of verpleegtehuis alsmede optredens tijdens festivals zijn een onderdeel
van het jaarlijkse programma.  Muziektheater Apeldoorn tracht een bijdrage te leveren aan alle evenementen c.q. activiteiten in Apeldoorn.

De leiding van het koor is momenteel in handen van repetitor Michiel Hinnen en de regie wordt verzorgd door Dookje Engelhard.

Zin om lid te worden?

Om te kijken of het iets voor je is, mag je drie keer vrijblijvend mee komen doen. Gedurende deze periode kan je de sfeer komen proeven en natuurlijk met ons mee zingen! Onze muzikaal leider kan je dan ook direct vertellen of je een sopraan, tenor, alt of bas stem hebt!

De bladmuziek die je tijdens deze repetitieavonden krijgt, moet je wel weer inleveren. Zodra je lid bent, mag je deze mee naar huis nemen!

Missie en Visie

Onze missie:

Muziektheater Apeldoorn heeft als missie om mensen te verbinden en te inspireren door middel van zang en theater.

Onze visie:

Muziektheater Apeldoorn heeft als visie leden te laten genieten van zang en theater, het niveau naar een hoger level te brengen en de gemeenschap hiervan te laten genieten.

Onze doelstelling:

Muziektheater Apeldoorn biedt zangers en acteurs een platform zich te ontwikkelen in zang en drama. Er wordt per repetitiejaar gewerkt aan een voorstelling. De voorstelling wordt opgenomen in een project. Bij de organisatie van elk
project wordt gezocht naar de invulling hoe scholen en bedrijven hierin kunnen deelnemen. Hoe kunnen wij dit realiseren?

Muziektheater Apeldoorn:

· heeft mogelijkheden om maatschappelijke stageplekken aan te bieden;

· kijkt per project naar tentoonstellingsmogelijkheden, gerelateerd aan het thema, of scholen er aan kunnen deelnemen;

· geeft deelnemers van het project (leden en projectleden) wekelijks als onderdeel van de repetities lessen in zang en drama;

· biedt workshops en masterclasses aan, die meerdere malen per project worden georganiseerd;

· kan voor bedrijven “scratchdagen” organiseren die zij aan hun medewerkers of relaties kunnen aanbieden, tijdens zo’n dag ervaren de deelnemers hoe het is om aan een voorstelling te werken en sluiten dit af met een minivoorstelling;

· informeert Apeldoorn en omgeving via social media en andere media over de activiteiten.

Klik hier voor ons online inschrijfformulier!

Waar repeteren wij?

Gemeenschapshuis Orca, Germanenlaan 360 te Apeldoorn.

Wanneer repeteren wij?

Elke donderdagavond van 20.00 tot 22:00

Kinderrepetitie van 19.00 tot 20.00 op de 1ste en 3de donderdag van de maand.

Is het gezellig?

Natuurlijk! Kom ook eens kijken en merk het zelf!

Wat kost het? (de bedragen hieronder gelden vanaf 1 juni 2023)

· Lidmaatschap vanaf 18 jaar: €25,00 p/m

· Jongeren lidmaatschap (13-18 jaar) €17,50 p/m

· Jongste leden (tot 13 jaar) €7,50 p/m

Hoe word ik lid?

Via het online formulier op deze website (klik hier), of vraag tijdens een repetitieavond om een inschrijfformulier en lever deze ingevuld weer in. Zo simpel is het!

Waar kan ik de contributie naar overmaken?

NL61RABO 0341383473 t.n.v. MuziektheaterApeldoorn te Apeldoorn.

Ik kan niet komen repeteren, hoe geef ik dit door?

Je kan dit doorgeven aan Fried Zwerver op telefoonnummer: 06-40008932

Lidmaatschap dient schriftelijk te gebeuren en kan via het contactformulier.