Nieuws

Muziektheater Apeldoorn heeft de mooie productie Anatevka achter zich gelaten en gaat met veel enthousiasme in 2023 ‘Oklahoma’ op de planken zetten. Een productie waar jong en oud aan mee doen en wat voor een groot publiek bestemd is.

Op zaterdag 23 september 2023 om 20.00 uur en op zondagmiddag 24 september om 14.00 uur bent u straks welkom in onze mooie schouwburg “theater Orpheus” in Apeldoorn. Koop je kaarten nu via de link > Ik wil kaarten

Het verhaal gaat over de liefde, een jong stel op het platteland, die al lange tijd van elkaar houden, maar geen van beiden wil dat aan de ander toegeven. Diverse vormen van jaloezie komen voorbij en er wordt aardig gestreden om met de eigenaresse van de boerderij te dansen en een ruzie blijft niet uit tussen de rivalen. Uiteindelijk komt alles goed en vinden de geliefden elkaar.

‘Oklahoma’ De eerste musical van het succesvolle duo Richard Rodgers/Oscar Hammerstein II speelt zich af in het begin van de twintigste eeuw, toen de staat “Oklahoma” werd gesticht.

Bekende melodieën, waaronder de titelsong en het bekende “Oh, what a beautiful morning” komen langs en u krijgt een indruk van de “American Way of Life”.

Het verhaal is gebaseerd op het toneelstuk “Green grow the lilacs” van Lynn Rigg en na het succes zijn er talloze uitvoeringen en platenopnames gemaakt met uiteindelijk een verfilming van het verhaal door Fred Zinnemann in 1955.

Naast deze mooie productie zullen wij actief deel gaan nemen aan activiteiten en evenementen in Apeldoorn zoals bijvoorbeeld de Culturele Pleinmarkt op zaterdag 10 juni 2023 en Koningsdag. Optredens in diverse wooncentra staan ook dit jaar weer op ons programma.