Artistieke leiding

Repetitor

Michiel Hinnen speelt piano sinds zijn 9e. Hij studeerde bij onder andere Jos Kronenberg, Grada Broekhuizen en Tjako van Schie. Aan de Schumann Akademie is Michiel afgestudeerd.
De muzikale interesse van Michiel is breed te noemen namelijk van barok t/m 20e eeuw.
Hij geeft soloconcerten, maar zijn passie ligt bij het begeleiden van solisten en koren.
Hierbij komen naast de klassieken ook andere genres aan bod: van musical tot operette, van Indisch lied tot jazz/rock idioom.
Daarnaast heeft hij samen met Iris Verhoog een lespraktijk waar zowel klassiek- als lichte muziek en improvisatie aan bod komen.

Regisseur

Dookje Engelhard, geboren en getogen in Amsterdam, ging in 2003 naar de ArtEZ  Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem waar ze Muziektheater studeerde.

Hier ontmoette ze ook haar toekomstige collega’s van de cabaretformatie Meiden van Los, waarmee ze de halve finale en de finale bereikte van het Amsterdams Kleinkunst Festival en het Groninger Cabaret Festival.

In 2011 werd de groep een contract aangeboden bij het management Mojo Theater, later GVProductions.
De groep won in 2012 de VIVA400 award voor meest veelbelovend talent.
Tussen 2012 en 2023 speelde ze rond de duizend voorstellingen in theaters door heel Nederland.

Ook stond ze tweemaal op het Oerolfestival, waarvan eenmaal met een eigen liedjesprogramma.
Daarnaast speelde ze tussen 2015 en 2017 veelvuldig meerdere rollen, waaronder de hoofdrol, in de locatie-voorstelling Zeevrouwen.

Vanaf 2015 regisseert ze muziektheater-voorstellingen van (amateur)gezelschappen, met de nadruk op voorstellingen die ze zelf voor de gezelschappen schrijft, naar aanleiding van een thema, titel of onderwerp wat het gezelschap aanreikt.
Zo schreef ze onder meer in 2018 het script voor Show Apeldoorn, en nam ze in 2022 daar de volledige muzikale leiding op zich.

Daarnaast geeft Dookje les in liedinterpretatie op muziektheater / kleinkunst vooropleidingen in Venlo en Amsterdam.
Vanaf 2019 is ze onderdeel van het vaste pianistenteam van ArtEZ en dansgezelschap Introdans.

In 2019 ging ook de voorstelling “Kletskousen” in première: een kindercabaretvoorstelling met de formatie Kindercabaret KLETS!

Naast dit werk is ze zangeres, componiste, dirigente, en presentatrice. Daarnaastgeeft ze sinds kort bedrijfs-trainingen.
www.meidenvanlos.nl
www.kindercabaret-klets.nl
www.zingendepresentatrices.nl

Dirigent

Hierbij stelt onze dirigent Henk Menkveld zich aan ons voor.

Al op jonge leeftijd begon mijn passie voor muziek. De verwondering en voldoening om muziek te maken brachten mij er toe om van mijn hobby mijn beroep te maken.

Ik behaalde mijn diploma’s Docerend Musicus klarinet en orkestdirectie aan het conservatorium in Enschede en vervolgde deze studies in Rotterdam met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus klarinet.
Van 1987 tot 2007 speelde ik als klarinettist in de Koninklijke Militaire Kapel en verzorgde met dit beroepsharmonieorkest optredens in zowel binnen als buitenland.
Ik was als vaste docent klarinet en saxofoon verbonden aan muziekschool De Muzehof te Zutphen maar geef nu les in mijn eigen lespraktijk bij Gigant in Apeldoorn en in Eefde.

Daarnaast was ik dirigent van fanfare SDG in Apeldoorn en de harmonie Cadenza in Twello.

Vanaf 2003 tot en met 2013 was ik dirigent van musicalkoor “Musesi” te Apeldoorn en daarna van het Gelders Gemengd Koor.

Ik verheug me erop om mijn ervaring als musicaldirigent te kunnen inzetten bij Muziektheater Apeldoorn !